EN | NL

SOCIALE MISSIE

Door het Tropicana Fest te bezoeken steun je ook onze sociale missie. Deze missie volbrengen we met de unieke samenwerkingen die we aangaan. Onze social mission is verankerd in onze sociale doelstellingen.

STICHTING BONT

Als onderdeel van de sociale missie van het Tropicana Fest, organiseren wij op maandag 13 september een privé-rondleiding voor kinderen van Stichting Bont. Stichting Bont is uitgenodigd, omdat zij al jaren 24/7 bezig zijn om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, ondanks of juist dankzij hun beperkingen. Deze speciale ochtend moet op een speelse en ontspannen manier bijdragen aan het realiseren van dit doel. Deze kinderen en jongeren hebben een verstandelijke beperking. Een belangrijke doelstelling van de Stichting Bont is:

“Zinvolle en op de buurtgerichte werkplekken / dagbesteding bieden aan een groep jongeren met een verstandelijke beperking tussen de 18-27 jaar in Rotterdam.”

Naast de rondleiding krijgen deze kinderen ook een workshop door Stichting NEON. Wij zijn er trots op te kunnen bijdragen aan deze bijzondere dag en het gevoel van gelijkwaardigheid door samen te werken met Stichting Bont.

STICHTING DOCK

Wij gaan een bijzondere samenwerking aan met stichting DOCK, waarbij we kinderen in aanraking brengen met beeldende kunst. DOCK helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren:

“Ieder mens heeft talenten en mogelijkheden. Wij brengen talenten en mogelijkheden samen en ondersteunen daar waar nodig. Dat is de kracht van wij samen; de kracht van DOCK.”

Wij helpen DOCK hun doel waar te maken. Enkele weken voor het festival delen wij voorbeelden van geselecteerde kunstwerken aan de kinderen van Stichting DOCK. Zij krijgen de opdracht om gezamenlijk een uniek kunstwerk te creëren, wat een geïntegreerd onderdeel uit gaat maken van de expositie. Om de kinderen het zelfgemaakte kunstwerk te kunnen laten ervaren binnen het festival, ontvangt de DOCK voor alle vrijkaarten voor de zaterdag.

WILLEM DE KOONING ACADEMIE

Tropicana Fest is trots om aan te kondigen dat het gaat samenwerken met de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Docent en cursusleider Karin Arink zal één student uitkiezen die zijn of haar werk zal exposeren tijdens het festival.

BLUECITY

BlueCity gelooft in een wereld zonder afval, en wij ook! Daarom bieden wij geïnteresseerde bezoekers gedurende de tijdsloten de mogelijkheid aan om een privé-rondleiding te krijgen door het bijzondere gebouw. Hierdoor komen de bezoeker meer te weten over de circulaire missie van BlueCity en de bijzondere bedrijven die zich er hebben gevestigd.

INCLUSIVITY

In de keuze voor zowel de muziek als de beeldende kunst wordt er ruimte gegeven aan een zo divers mogelijk aanbod. Hierdoor ontstaat er een artistiek op elkaar afgestemde ‘speeltuin’ vol kunst van en voor mensen van verschillende leeftijden en culturele achtergronden.

Het festival is tweetalig: de voertaal is zowel Nederlands als Engels. Ook de website is tweetalig en de presentatie zal grotendeels tweetalig zijn. Door zowel in het Engels als Nederlands te communiceren, nodigen we ook de internationale gemeenschap uit om naar dit festival te komen.

CONNECT

Ons doel is om de diversiteit in de Rotterdamse culturele scène te verrijken door kunstenaars en artiesten van diverse genres met elkaar te verbinden in één festival. Ook verbinden we diverse organisaties met elkaar door de verrassende samenwerkingen die we aangaan. Tot slot kan het publiek niet alleen kennis maken met de diverse kunstuitingen, maar ook kennis maken met elkaar op originele en speelse wijze door de ‘Meet You At The Fest Experience’. Je kunt er namelijk voor kiezen om deze experience met bekenden te doen, of juist met anderen (‘onbekenden’). Hierdoor leer je makkelijk nieuwe mensen kennen.