EN | NL

HOE HET BEGON

Het Tropicana Fest is een cultureel kunst- en muziekfestival, wat in 2020 voor het eerst is gehouden. Tijdens dit festival werd een uitgebalanceerd programma van visuele kunst en muziek gepresenteerd. Het initiatief voor het festival lag bij popmuzikant Guus Bok. Hij werd door Talitha Holl, de cultuurregisseur van Rotterdam Kralingen-Crooswijk, voorgesteld aan kunstenaar en curator Vladimir Radujkov. De twee vonden elkaar in hun ideeën om samen iets ongewoons op te zetten.

Geïnspireerd door het leegstaande gebouw van het voormalig zwemparadijs Tropicana ontstond het initiatief om op deze beroemde plek moderne kunst en muziek samen te brengen in een meerdaags festival. Dit idee werd direct omarmd door zowel de gemeente Rotterdam, als door de eigenaar van dit iconische gebouw, BlueCity. Het festival was geboren en werd opgezet middenin de Corona pandemie, geheel volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid.

HET TEAM

Het Tropicana Fest team bestaat in de basis uit Guus Bok en Vladimir Radujkov.

Guus Bok is de muzikaal programmeur van Tropicana Fest 2021. Al sinds zijn jeugd organiseert, regisseert en schrijft hij meerdere theatershows, waarin hij zelf ook optreedt als hoofdact. In 2012 is Guus afgestudeerd aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Deze veelzijdige artiest en songwriter maakt en organiseert nog steeds in eigen beheer zijn videoclips, opnames, album-releases en optredens. Hij treed zelf ook op tijdens het Fest.

www.guusbok.nl

Vladimir Radujkov is de art director van Tropicana Fest 2021. Vladimir stelt zijn exposities samen met werken van moderne kunstenaars en geeft hen een platform om te exposeren op bijzondere locaties. Hij heeft jarenlange ervaring in het afleveren van sterke artistieke concepten en het organiseren van pop-up exposities op onconventionele plekken in de stad.

www.neonfoundation.net

Guus en Vladimir werken nauw samen met hun partner BlueCity, die de locatie beheert waar het Tropicana Fest plaatsvindt.